Rural atmosphere - great rental potential
Rural atmosphere - great rental potential

 

Klikni na Fotografiju za pregled galerije

 

Nedavno renoviran, ovaj 500 godina stari mlin sačuvao je sve svoje originalne karakteristike, a istovremeno je u potpunosti prilagođen suvremenom načinu života kao objekt s 3 zvjezdice. Osim samog zdanja koje je unikatno i neobično, objekt nudi i predivan pogled na more te otok i stari grad Korčulu koja slovi za "Dubrovnik u malom". Objekt se smjestio iznad srednjovjekovnog samostana u Orebiću koji je udaljen tek 5 minuta hoda.

Objekt se nalazi u osamljenom zaseoku u kojem su još, u radijusu od 300 metara, smještene tek dvije kuće. Okružen je vinogradima, maslinicima i čempresima, a iznad lokacije uzdiže se impresivno brdo sv. Ilija.

U objektu se nalaze 3 spavaće sobe i svaka ima pogled na more, kao i terase.

Za samo 10 minuta vožnje autom stiže se do more gdje su na raspolaganju brojne različite plaže - od onih za djecu pa do osamljenih, divljih. Umjesto autom, do more se može i pješke, niz stoljetnu pitoresknu stazicu, kakvih inače u blizini ima dosta i svaka je na svoj način posebna i kao stvorena za istraživanje ovog bajkovitog područja.

Objekt i lokacija savršeni su za one koji traže mirno okruženje i netaknutu prirodu, kao i duh prošlosti i šarm tipičnog Mediterana.

 

Osim otoka i grada Korčule, u blizini su i drugi hrvatski južni otoci, Hvar i Mljet, kao i brojni slikoviti otočići korčulanskog arhipelaga. Također, u blizini je i grad Dubrovnik, koji je pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske baštine.

This tranquil 500 year old unique historic mill has been renovated to preserve its original features and offer modern living as 3 star holiday home with picturesque views of the sea and beautiful Korčula town (also known as "little Dubrovnik") and the island. It sits above the medieval monastery of Orebić which is just 5 minutes walk away.

 

House is positioned opposite Korčula town in a unique secluded hamlet with only 2 houses and 1 neighbour within a 300 metre radius. It's surrounded only by vineyards, olive groves and cypress trees with the impressive Mount St. Elijah rising above the house and the sea below.

There are 3 bedrooms, suitable for up to 8 persons. All rooms as well as terraces have stunning sea view.

A 10 minute scenic car ride leads to a variety of beaches ranging from children friendly to completely unspoilt. Alternatively descend using a centuries old walking path leading directly to the sea. Also, numerous walking and mountain treks are in the very nearness.

Place is ideal for people searching Mediterranean charm, tranquility and unspoilt beauty. Additional benefit of this location is nearness of all southern Croatian hotspot islands, beside Korčula, like Hvar and Mljet, all easily accessible, as well as numerous picturesque islets of the Korčula archipelago and the UNESCO heritage city of Dubrovnik.

 

 

Latitude: 42.977621282045
Longitude: 17.14715025151736
HouseID: 535
Title: Rural atmosphere - great rental potential
Country: Croatia
Region: Dalmatia
City: Orebić
Address: Lampalovo Selo
Listing type: house for sale
Price: 250.000,00 EUR
Price type: negotiable
Agent: Dario
Broker: Korčula Projekti d.o.o.
Listing status: active
Property type: single family
Provider class: agent
Expiration date: 2019-10-25